Здравейте, ХХХ,
Благодарим, че се свързахте с нас! Разбираме притеснението Ви и ще се постараем да Ви бъдем полезни!
Вашата рекламация е приета в нашата система с номер ХХХ. Моля, цитирайте този номер в бъдеща кореспонденция.
Съжаляваме да научим, че изпитвате затруднение при употребата на Вашия уред! Възможно е уредът да не е вдигнал налягане, ако не е било добавено достатъчно количество течност/храна. При готвене под налягане има минимално количество, течност/храна, което трябва да е добавено, за да работи уредът нормално (500 мл.). Моля за информация какво количество течност добавихте при последното готвене, както и дали уредът изпуска пара (през отвора на капака или по периферията на капака).
Приложено изпращаме изображения на предпазната подложка за готвене под налягане от двете страни. Моля да сравните Вашата предпазна подложка и да се уверите, че елементите ѝ са правилно поставени. Ще сме Ви благодарни, ако ни изпратите изображения и на Вашата предпазна подложка от двете страни, за да погледнем и ние. При погрешно или недобре поставен елемент на предпазната подложка, е възможно работата на уреда под налягане да бъде компрометирана. Моля да се уверите и че водачът на предпазната подложка е изправен. Водачът е изпъкналият черен пин, който се поставя в основния корпус, за да се закрепи предпазната подложка.
Другото, което молим да направите е да притиснете клапана за изпускане на пара надолу. Възможно е да не е правилно поставен, което да е и причината уредът да не може да вдигне налягане. За да осигурите изправната работа на уреда под налягане е важно да се уверите, освен че елементите са правилно поставени и изправни, както и че не са замърсени и няма останали хранителни частици.
Моля да ни предоставите изображение на отделението за клапаните, за да видим позицията на стержена/соленоида. Когато свалите предпазната подложка за готвене под налягане, виждате реотаните на запичащия капак, като под тях има едно празно пространство – отделението на клапаните. В него се наместват клапаните на предпазната подложка за готвене под налягане, когато я поставите. От лявата страна на отделението (когато сте с лице към уреда) има един елемент – стержен/соленоид. Той прилича на копче – малко, черно, кръгло, гумено и с връхче. Соленоидът трябва да е прилегнал за стената на отделението за клапаните. Ако стои в постоянно изскочила позиция, бута клапана за изпускане на пара, което е и причината да се забелязва изпускане на пара през отвора на капака по време на готвене. Това възпрепятства и вдигането на налягане.
Ако изпускането е по периферията на капака, моля да опитате леко да затегнете деветте болта по периферията на предпазната подложка, по посока на часовниковата стрелка.
Възможно е при захабени уплътнения на подложката, готвенето под налягане да е компрометирано. Предпазната подложка за готвене под налягане е консуматив и след определено време на ползване е необходимо да се замени с нова. Предпазната подложка за готвене под налягане се предлага на сайта ни за свободна продажба, окомплектована с всички необходими елементи. – пишем го, ако предпазната подложка изглежда захабена.
Моля след направената проверка и почистване на елементите да направите воден тест, за да проверите дали всичко е наред. В случай, че все още имате някакви притеснения, освен изображенията на подложката, моля да ни изпратите кратко видео (в случай, че не са ни изпратили), визуализиращо описаното, за да се ориентираме по-добре относно казуса.
Очакваме обратната Ви връзка, за да съдействаме при необходимост.
С уважение,
Екипът на Instant Pot Bulgaria